Saturday, 10 March 2012

dilema kursus perkahwinan

Assalamu'alaikum..tak jawab dose , kalau jawab SAYANG.. *wahwah.. by the way..title entri ni tak merujuk kepada aku..dan BUKAN AKU yang menghadirinya..kot ye pun aku nak habiskan lesen motor dulu ni..
"awak , bila turn KITE ??" 

nak dijadikan cerita..Jumaat lepas, kakak aku pergi daftarkan diri dengan boyfren die dengan menaiki kerete tunang kepada saudara boyfren kakak aku ni ketempat yang deme nak ambik kursus perkahwinan.. *mesti semput bacenye kan ~ dan UNTUNG LAH DIE DAH HADIRI KURSUS PERKAHWINAN..aku bile lagi?? ehh..silap soalan..ANDA bila lagi ?

yang aku nak tergelak hahaha nye , punye lah kelam kabutnye nak dikatakan kakak aku ni..pelbagai aneka soalan die tanye kat aku dua tiga hari sebelum pegi kursus perkahwinan tu.. *macam aku ni ARIF sangat pasal hal tu.. antaranya :

" Pi , die tanye ape mase kat kursus tu hah ? "
" Pi , aku tak boleh bace ni..nanti die tanye nak jawab ape ? "
" yang ni kene hafal ke ? die tanye ke pasal ni ? "
" nak bawak ape lagi pegi sane ? "
" Pi , pinjam pensil boleh ? "
" nanti kalau nak kawin , tok kadi tu banyak tanye ke ? "
" Pi , jom lah daftar sekali..nanti kalau penceramah tu tanye ape2 , boleh lah kamu tolong aku ! " *sambil buat muka mintak =.=

* p/s : Pi tu nama manja aku~

dan pelbagai lagi soalan yang die tanye..tapi aku hanya ada SATU je jawapannye..

" aku mane pernah pergi KURSUS KAWEN and aku tak pernah KAWEN LAGIIIII..eii !"

so aku hanya mengesyorkan ape yang patut jer untuk die hafal.. *ewah2..macam aku pulak penceramah dekat kursus tu ye.. bukannye ape..kesian aku tengok die gelabah semacam..susahnye sekarang ni..dulu tak de payah pun nak kursus2..

so , pada hari ni , die pun pergi lah menghadiri kursus tu..elok2 je die balik..die cakap kat aku pasal soalan2 yang penceramah tu tanye.. aku tak sangka penceramah tu tanye soalan macam tu.. antaranye :

"cube bace DOA MASUK TANDAS ! " *aku lupe turunkan ilmu pasal ni kat die..=.=
"haa~ doa KELUAR TANDAS PULAK CMNE ? "
"ape maksud ADIL dalam berpoligami ? "
"doa pakai baju camne ? "
"lupe ke tak tahu niii ? hihi.. " 

dan soalan2 yang sewaktu dengannya..alahai..doa makan tak pulak die tanye ye ? esok last day kakak aku perlu pergi ke kursus tu dan selepas ni mesti die gelabah pasal soalan2 tok kadi pulak..alahai..sabor je la..dan aku tak dapat bayangkan mase die kawen..mesti makcik2 tu akan tanye , "ADIKNYA BILA LAGI ? " ergh~ *paling benci kalau makcik yang cakap menyembur..BRRR~

so sampai sini je la entri aku..aku tak tahu nak update ape..esok kalau ade cerita best pasal kursus kawen kakak aku , insya Allah aku update for sharing experience..

cOme AgaiN dEar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...