Monday, 20 June 2011

love letter 4

RABU        3.59 AM    15/06/2011
     ASSALAMU'ALAIKUM...
BUAT SUFI YANGKU SAYANGI...


SUFI,
KENAPA KAMU TAK PERNAH MEMAHAMI HATI KITA SUFI...:'(
KENAPA KAMU TAK PERNAH PUN BERTANYA SEBAB APA KITE BUAT MACAM 2 SUFI....:'(
KENAPA KAMU TAK PERNAH PUN NAK DENGAR perasaan KATA HATI KITE INI SUFI....
KENAPA SUFI....??? :'(
KAMU NAK TAHU SUFI....
SETIAP KALI KITA ON9 FBOOK...
GAMBAR KAMULAH YANG PERTAMA KITA AKAN TENGOK DAHULU SUFI...SEBAB AKU TERLALU RINDU AKAN KAMU SUFI.. <3 <3 <3 TERLALU SANGAT....


KAMU NAK TAHU SUFI..
KNAPE KITE OFF ACCOUNT KITE....
SEBAB..
ALLAH PERNAH BERFIRMAN DALAM AL-QURAN....(SURAH AN-NUR AYAT 30)
Katakanlah kepada lelaki yang beriman agar mereka menjaga pandangannya demikianlah itu lebih suci bagi mereka.Sungguh Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat.


SUFI....
ADAKAH KAMU TAHU SUFI,KENAPE KITA TUTUP AKAUN KITA SUFI???


SEBAB AKU TAK MAHU MELIHAT LAGI WAJAHMU SUFI...
SEBAB KITA MAHU JAGE PANDANGAN KITE SUFI...
SEBAB KITE SAYANGKAN KAMU SUFI...
SUPAYA DIRI KITE NI DAPAT MERINDUI WAJAHMU SETIAP HARI SUFI...
ADAKAH KAMU MEMAHAMI HATIKU SUFI....:'(


SUFI....
KAMU INGAT TAK...KITE ADE BGTAHU KAT KAMU DAHULU...BAHAWA KITA JELES KALAU ADA ORANG LIHAT GAMBARMU SUFI...???
SEBENARNYA SUFI...
KITA MAHU TENGOK GAMBARMU SETIAP HARI SUFI...
SEBAB KITA TERLALU RINDUKAN WAJAH KAMU SUFI..
SEBENARNYA SUFI...
KITA TAK MAHU ORANG LAIN PANDANG KAMU PUN SUFI...TERMASUKLAH GAMBAR KAMU...:'(
SEBAB KITE JELES SANGAT2 KALAU ADE ORANG TENGOK 'HATI' KITE DALAM FB DAN KOMEN2..


:'(
TETAPI KAMU STILL LETAK GAMBAR KAMU SUFI...:'(...
HARI INI KITE MENGAMBIL KPUTUSAN UNTUK TUTUP AKAUN KITE...
SUPAYA HATI KITE NI SENTIASA MERINDUI KAMU SUFI...:'(
TETAPI KAMU MENGAMBIL KEPUTUSAN,UNTUK TINGGALKAN KITE...:'( :'( :'(


SUFI...
TAHU TAK,BETAPA SAKITNYA HATI KITE SUFI..
BETAPA PERITNYA HATI KITE SUFI...
BETAPA LULUHNYA HATI KITE SUFI...
BILA KAMU KATA..
"MYBE NI LAST MSJ." (1.20 a.m 15 JUN 2011)
:'( :'( :'( :'( :'( :'(
ADAKAH KITE NI TIDAK BERMAKNA DALAM HIDUP KAMU..SUFI...??? :'(


SUFI....
KITE DAH TAK LARAT NA MENANGIS DA SUFI...
LETIH SANGAT2 MALAM NIE SUFI...
KNAPELAH HARI2 ADE JE ORANG SAKITKAN HATI KITE SUFI..
TIADA KER ORANG YANG INGIN SAYANG DIRI KITA SUFI...
CUKUPLAH HARI INI CIKGU,
KEMUDIAN KAWAN2,
DAN KAMU SUFI...
APAKAH TIADA ORANG YANG INGIN SYANG KITE SUFI...:'(
SEBAGAIMANA KITE SAYANG KAMU SUFI...:'(


TAK MENGAPA LA SUFI...
KITA SEDAR...KITA NI SIAPA...
TAK LAYAK UNTUK MENCAPAI CINTAMU....:'( :'( :'( :'( :'(


BAIKLAH SUFI...
KITA TIDAK AKAN KACAU HIDUP KAMU DAH...
DAN KITA MINTA MAAF SANGAT2 SEBAB TERPAKSA MUNGKIR JANJI KITE DULU...
SUFI...SATU PERKARA YANG PERLU KAMU TAHU SUFI..BAHAWA KITA AMAT2 SAYANGKAN KAMU SUFI...
"TAKE CARE"(5.25 a.m 15 JUN 2011)


ASSALAMU'ALAIKUM.   


YANG MENYAYAGNI DIRIMU,
             gedik.....










assalamu'alaikum dan wa'alaikumussalam..ni lah surat yang aku cakapkan hari tu..aku tak de keje nak buat ni..so , aku pon type la balik surat die.. *mengisi masa dengan perkara yang berfaedah ! aku tahu la kome tak ade interest langsung nak bace pasal lifestoryofmaknenekakuni..tapi ni blog aku..suke hati aku la nak buat entri ape.. *baik kome bace je kalo rase tak nak makan gune straw..

kome nak tahu tak?? *kalo tak nak tahu..kome shut down PC cepat !!! hari ni GEDIK tu tak datang sekolah..tak tobat lagi ke budak nih ! asyik tak datang je ! semalam die kata die mimpi aku..mimpi aku sampai terdemam-demam ke ? die tak nak bagitahu die mimpi ape.. *aku rasa die mimpi aku bagi kaki kat die kot..

kepada GEDIK aku tu..aku nak bagitahu sikit kat ko..

>>kite bukannye tak pernah nak paham kamu..kite dah cuba paham tapi mungkin sebab kite memang tak paham ape yang kamu paham tu kot..sebab tu kamu rase kite tak paham ape yang kamu paham tu.. *paham tak? ehh ! kite bukan tak pernah tanye kenapa kamu buat macam ni macam tu begini dan begitu..kite ADE tanye..tapi kamu tu yang tak nak bagitahu..buat ape kite paksa ? bukan cara kite macam tu okey.. *baik kite ugut kamu bagi notebook kamu tu kat kite dari ugut kamu bagitahu pasal ape2 yang tak berape nak berkaitan.. alah ! pasal kamu selalu tengok gambar kite tu..kite tahu lah~ sebab kamu memang suka tengok gambar perempuan dan komen2..KAN ? "cantik lah mata die.." , "anak itu lah.." , "anak ini lah.." , " tadika lagi ke? " ,KAN? lagi satu..kamu ingat kamu sorang je rindu kite? kite tak rindu kamu ye ? *ehh jap..! mana kamu tahu ? tak yah susah2 kite nak cakap.. haaa~ kita tak nak mengaku kite rindu kamu sebab........emmm..sebab??? nak sebab ke ? erk ! ade lah sebab yang kamu tak perlu tahu sebab nye atas sebab2 tertentu sebab kite tak nak kamu tahu sebabnye..pasal gambar kat FB tu..kite minta maaf..dan kite dah buang semua gambar kite tu lepas kite bace je surat kamu ni.. *bukannye banyak pon..ade la 5 keping.. kamu tak nak orang tengok kite iye..kamu tu pon jangan la tengok anak dara orang dan komen2 gambor deme..lagi satu yang kite paling peliks ni..kite tak pernah cakap pon nak tinggalkan kamu..rasenye dah sebulan kite tak jumpa..only bertembung kat sekolah je..so how can ai tell yuu that ai wanna leave yuu? pelik nye........ *kite cume taip kat mesej je ok.. kite type macam tu sebab kite tak nak kamu sedih pasal kite lagi..tak nak tambah beban kamu tu..kite tahu salah kite sebab buat keputusan terburu2.. *kite ni memang kelam..HUKHUKHUK ! lagi satu kan..jangan tak datang sekolah lagi boleh tak ? kalo dah nazak tu baru lah tak payah datang.. *yesss ! boleh makan free lepas tahlil..Acat nak juin ke ? okay..got it now ?

so sampai sini je lah entri aku..nanti ntah ape pulak aku merepekkan ! Assalamu'alaikum..










notes : aku pelik dengan mak aku..hari tu die nak pisang goreng dekat Telekom tu..ni pulak nak Limau Barli..mengidam ke ? ohh no ! tak nak adik ! cukup la ade GEDIK !

Saturday, 18 June 2011

jom mengorat !



Assalamu'alaikum..kalo tak jawab dosa..kalau jawab..jom ikut saye balik rumah.. *asal gatal sangat aku hari ni ? hari ni , aku tetap sibuk walaupun Hari Puteri tu dibatalkan..bangun tidur tadi..aku pergi rumah Opah..buat keje sekolah..balik tu pulak , aku pergi beli topap..lepas tu pergi pasar malam..alah..tak beli ape pun..beli APAM BALIK je.. *beli pon sebab abang tu gile ensem !lepas tu..aku pergi rumah Siti Hajar..tujuannye saje je nak menyemak kat rumah die..tayang muka lah..nak tanya khabar anak2 die..sekali aku datang tu..anak sedara die pon ade..wahhhh ! gile comel ! pipi die sijibik macam maksu die jugak !

so now , aku rindu gile kat baby tu..aku tak tahu nak buat ape..tetibe , datang pulak mood gatal aku..so guys..jom pergi mengorat perempuan nak ? *lesbian ke budak ni ? haaa~ lets start baby ! *how dare yuu memBABYkan aku ! 

dizaman datuk atau ayahanda kite dulu.. *skema gile ayat.. cara deme mengurat dan tektik menguratnye gile lah berbeza dari kite ni zaman sekarang.. *mengURAT ke MENGORAT ? ye lah..mak aku kata..orang2 dulu lagi romantik..sebab deme gunakan pembayang..ye lah..macam bintang lah..bulan lah..sekarang ni pulak gune bunge taik ayam je..

"bibirmu merah bak delima merekah.." *tetibe aku rase lapo..
"hidungmu mancung bak seludang.." *KURANG HAJAAA KO ! !

kalo lah mamat2 sekarang ni guna ayat macam ni nak mengorat awex..mesti awex2 terpegun gile babeng ! sebabnye deme tak paham ape yang kome nak cakap..dan menganggap yang ade wayar putus dalam otak kome..


"kau cantik bak bulan purnama"

perkataan ni memang tak boleh guna dah pada zaman sekarang..gile skema..tambahkan kalo ayat nak memperkenalkan diri masa zaman dulu..

"nama saya Skema bin Blur..hobi saya membaca buku..saya suka saudari..wajah saudari cantik bak bulan purnama..mata saudari pula bersinar seperti bintang kejora..boleh kite berkenalan , saudari ?"

pergh !  *mati lahhhh kalo macam ni.. lagi satu benda..perbezaan budaya juga menjadikan cara orang2 barat mengorat tak boleh diaplikasikan oleh mamat2 gentlemen yang hidup ditimur ni..ye lah..orang timur ni kena lah bersopan..jangan gunakan perkataan yang berunsur 18 tahun keatas tu walaupon kome dah cukup umur..bace ayat gempak ni..

"want to see my hard drive ? i promise it isn't 3.5 inches and it ain't floppy.."

kepada mamat2 Malaysia..tak payah le guna ayat macam ni..pikir ayat lain tak boleh ? gile mintak ! paneh hati je aku bacenye..tapi kalo kome rase kome dah lame hidup , cakap la macam tu.. *ayat seperti ini akan mengundang pelempang yang mungkin akan mencacatkan muka..

so..gune la ayat yang berlapik , ye derr..bagi aku..lelaki yang guna ayat berlapik ni..pemalu ,penakut dan sweet..awww !  *bagi aku lah ! contoh ayat lah kan..

"saya sedang mencari calon buah hati..dan kalo berminat boleh la isi borang..haha.."


perempuan ni kan suka mamat yang kelakar.. *aku pon suke ! so , ayat2 macam ni sesuai la untuk kome kasi kat perempuan sebab sweet lah.. *kome jangan bagi ayat ni kat aku pulak sebab aku setia kat gedik aku.. okay..ayat seterusnya..

"saya tak lah sehensem mana..tak pandai mengorat pulak tu..sape lah saye ni.."

ayat ni memang macam mintak kaki..tapi kalau kome cakap macam ni kat perempuan yang lembut hati..mesti perempuan tu terima kome lah !  *kalo kome cakap kat aku macam ni..aku cakap.. INGATKAN KO TAK SEDAR DIRI LAGI !

so , kome..agak2 bile kite boleh couple ? *auuww ! sampai sini  je la entri aku kali ni..ehh ! kome perasan tak yang blog aku sekarang dah tuko templates love2 comel ni n cursor strawberry ! dan dah ade link within ! aku buat sendiri lah ! celik IT gile lah aku ni..


brownteddyemoticon









nota : aku rindu gile kat GEDIK aku ! die tak ingat aku ke??

Tuesday, 14 June 2011

angau



Assalamu'alaikum..okay..nak type entri ni tak boleh dengar lagu la..tak fokus pulak..okay..kalau tengok je tajuk tu..maybe ade yang tak tahu ape yang dimaksudkan dengan angau..kome ni memang betoi ketinggalan..isyhhh~ ANGAU ni is LOVESICK..yuu know ?  like MABUK CINTA..alah ! macam selalu kome cakap..mandi tak kenyang..makan tak basah..tidur tak bangun2..what ? salah aku punye peribahasa ni? *alah..suke hati aku la nak guna peribahasa ape pon !




hari tu kan..aku jalan2 le kat Facebook.. *ehh ! boleh ke jalan2 kat Facebook?kalo tak boleh jalan..lari lah.. alah..tak de keje..tunggu GEDIK tu online..memang sampai janggut aku luruh lah pon..aku bukak le satu page ni..ape name page nye pon aku lupe lah ! bukan nye aku nyanyuk macam kome..tapi aku saje malas nak ingat la..so , aku bace la nota die..pasal ANGAU ni la.. so aku nak la share dengan kome..kome bace DENGAN TELITI taw..kalo tak..kome akan tertinggal point2 penting ! tak caye cakap aku ??? kome ingat aku tak de keje ke nak menaip ingatkan kome suruh bace elok2 ? ish ~ so..bace le..

TANDA-TANDA ANGAU

1)Korg bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila korg tidur,korg masih teringat padanya....
(btl x????sbb aku pon sme....hahahah...)


2)Korg berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya...
(bse larh tuh...nk tnjkkn prasaan caring...hahah)


3)Korg rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya....
(itu dah tntu.....hahahah...)


4)Korg akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya...
(nie dh thp kronik dh nie....;p)


5)Bila korg memandangnya,korg tidak nampak orang lain di sekeliling.,korg hanya nampak dia...
(yelarh....nme pon cinta itu buta...nmpk dye jer larh....hahaha)


6)Dia adalah segalanya yang korg ingin fikirkan...
(mse sng larh...mse sush mmg x r....hahahah)


8)Korg perasan korg akan sentisa senyum apabila kamu memandangnya...
(nie nmenye gler babi...hahahah)


9)Korg akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan korg berjumpa dengannya...
(alolorh2...sweetnye dye.....;p)


10)Semasa korg sedang membaca ini,dalam fikiran korg terbayang wajah dia sahaja...
(sah2 korg sawan babi mse nie....;p)


11)Korg begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga korg tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada...
(hahahah.....ckit lagi......;p)


12)Korg akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan korg akan tergelak sendiri....
(hahahaha...akhirnya korg d perbodohkan...termasok larh aku yg menulis bnde bodoh nie...hahahah....;)


-black-





yang dalam kurungan tu BLACK tu yang type..bukan AKU ok ! tak percaye ? oke..kalo tak percaye pendek umur..puas hati kan?haaa~ so funny la bace nota die kan..mule2 tu macam betui je..last2 rupenye saje nak trap orang..so..ape motifnye aku bersusah payah copy paste benda ni balik ? sebab nye.........aku tak nak la sorang2
terkena benda ni..ni baru nama nya ADIL ! kan?


agak2 kome ade tak dalam golongan tu ? AKU ? jangan le di tanye !  kompom le tak de..aku ni kan tak de perasaan.. so..sampai ni je lah entri aku..thanks for reading ! 









note : GEDIK tu tengah online lah ! littlegirlemoticon *ehh..sape yang gedik sebenarnye ni..

Monday, 13 June 2011

hari dan bulan

ade jual tak kalendar ni kat malaysia ? 


Assalamu'alaikum..tajuk entri kali ni pasal asal usul perkataan yang terdapat dalam HARI DAN BULAN..paham tak ? *aiyookk ! aku pon tak paham nak buat ayat macam mane.. ape2 pon , aku nak teruskan jugak..kang kome paham le ape yang aku nak bagitahu sebenornye..aku nak bagitahu kat kome yang tak tahu dan yang tak sedar..ye la..mengenai HARI DAN BULAN..contohnye macam HARI..kalo ikut perkataan barat kan kite guna..MONDAY , TUESDAY n hari2 seterusnya lah.. *takkan nak aku type semua tu..! setiap benda ni ade asal usulnya , tahu..tak tahu ? ni lah aku nak kasi tahu..so , teruskan bace ye..aku mulakan dengan HARI ye..


HARI


-->Sunday – berasal dari perkataan ‘Sun’s Day’ ertinya Hari Matahari..

-->Saturday – berasal dari perkataan ‘Saturnus’ yang bererti bintang ‘Saturnus’ mengikut kepercayaan orang Romawi.

-->Friday – berasal dari perkataan ‘Day of Freya’ iaitu Dewa Hari Perkahwinan orang Rom yang bernama ‘Freya’

-->Thursday – berasal dari perkataan ‘Day of Thor’ sempena nama dewa Rom iaitu ‘Thor’ yang bermakna ‘Dewa Halilintar’.

-->Wednesday – berasal dari perkataan ‘Woden’ nama salah satu dewa suci Rom.

-->Tuesday – berasal dari perkataan ‘Day of Tyr’ sempena hari dewa perang masyarakat Rom bernama ‘Tyr’.

-->Monday – berasal dari perkataan ‘Moon’s Day’ bererti hari bulan.


BULAN

Disember
–-> berasal dari bahasa latin ‘Decem‘ yang bererti ‘sepuluh’ tetapi kemudiannya telah diubah menjadi bulan yang kedua belas.

November
–-> berasal dari bahasa latin iaitu ‘Novem‘ yang bererti sembilan. Tetapi ianya telah diubah menjadi bulan ke sebelas.

Oktober
–-> berasal dari perkataan ‘Octo‘ yang bererti lapan tetapi telah diubah menjadi bulan yang ke sepuluh.

September
–-> berasal dari perkataan ‘Septem‘ yang bererti tujuh. Pada asalnya ia adalah bulan ke tujuh tetapi kemudiaanya telah diubah menjadi bulan ke sembilan.

Ogos
--> berasal dari nama pemimpin Rom iaitu ‘Caeser Augustus’ bermakna bulan ke lapan zaman Rom. Sebelum itu ia bernama ‘Sextilitis‘ (bulan ke enam) mengikut kalendar bangsa Romulus.

Julai
--> berasal dari bahasa latin iaitu nama pemerintah ‘Julius Caesar’ yang kemudiannya diubah menjadi bulan ke tujuh.

Jun
--> berasal dari perkataan ‘Juno‘, salah satu tuhan orang Romawi.

Mei
--> berasal dari perkataan ‘Maia’ iaitu nama puteri dari dewa bangsa Romawi bernama ‘Atlas’.

April
--> berasal dari bahasa latin iaitu ‘Aperto‘ yang bererti ‘terbuka’ atau ‘berkembang’. Dalam bulan ini biasanya bunga-bunga akan berkembang mekar. Orang Saxon* menggelar bulan ini sebagai Easter* keran menghormati tuhan musim panas (summer).

Mac
--> berasal dari perkataan ‘Mars‘, iaitu salah satu tuhan berhala Romawi.

Februari
--> berasal dari bahasa Latin iaitu ‘Februo‘ yang bermaksud ‘kesucian’. Biasanya dalam bulan ini bangsa Romawi mengadakan upacara penyucian jiwa mereka di kuil-kuil seperti mana penganut Hindu membaling tempurung kelapa dalam suatu majlis untuk menghilangkan dosa.

Januari
--> berasal dari perkataan ‘Janus‘, iaitu tuhan berhala orang Romawi yang berwajah dua. Sebelah muka melihat ke depan dan sebelah muka melihat ke belakang.



sekian je la..harap benda ni dapat bagi pengetahuan kat kome..aku  tak pandai lah nak buat konklusion..ye lah..markah utk BM pon cukup2 makan je..so , komenlah kalau kome rajin and tak de keje..pilih name/URL tu oke *yang tak de blog pon boleh pilih kat sini.. jangan pilih Anonymous tu..tak femes la kome nanti..haaaa~ Assalamu'alaikum..thanks for reading..







note : asal aku serius semacam je ni ? demam ke kene sampuk..

cOme AgaiN dEar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...