Saturday, 28 January 2012

hadiah untuk birthday boy !



Assalamu'alaikum..kalau hari jadi adik lelaki / bapak / atok / tok wan / boyfie and yang sewaktu dengannye dah hampir , mesti kome gasak pikir pasal hadiah hari jadi untuk deme kan ? so here , aku cadangkan ape yang kome boleh kasi kat deme..ikut budget kome la..aku rase benda yang aku cadangkan ni semuanya dalam lingkungan AFFORDABLE..

1. Baju

baju yang below RM 30 pun okei ape..tak pun baju couple tuu..sweet kot..

2. Jam

orang lelaki ni jam dah rosak pun deme pakei..so baik kome ganti jam buruk deme tu..


3. Chocolate

kome ingat pmpuan je ke suke kat coklat..same goes to the boys..or maybe just for the CHILDISH one.. :) you know them better..right ?

4. Perfume

err..ni minyak attar..=.= kome cari la yg sesuai untuk dihadiahkan utk deme..bagi hilang bau tengik ketiak deme tu..=.=

5. Wallet / Dompet

aku tak pernah lagi tengok dompet lelaki yang masih elok..semua yang aku tengok dah terjelabak..=.=

6. a bottle of wishes

kome suruh lah si dia bukak satu ketul setiap hari..mesti best..tapi percaye lah cakap aku..die akan bukak semua dalam satu waktu..=.=

7. Surprise birthday party

ehh..ni candle light dinner..=.= i mean u can make a surprise for him..ajak lah kawan2 kome and bagi die terkejut sikit..kalau buat awal sikit pun okei jugak..konfem die terkejut..

so itu jelah idea aku..aku dah ketandusan idea dah ni..=.= dan jangan lupa selitkan love letter kat hadiah tu untuk deme..wahhh..sweetnye..









nota : agak2 GEDIK aku dah balik ke belum now ni ? *kenape die tak contact aku ? hurm

Friday, 27 January 2012

20 things to make your woman smile

i miss his smile..
Assalamu'alaikum..dan salam sejahtera..Anyeong Haseyo ? hari ni aku nak berkongsi..cara2 untuk buat awek / kawan perempuan / mak / nenek / ibu / opah / dan yang sewaktu dengannya untuk tersenyum.. try to do it as sincerely as you can okay !


1. tells her that she is pretty or gojes or beautiful.. *jangan cakap seksi pulak !
2. hold her hand for a while.. *untuk yang mahram je..=.=
3. bawak die jumpa kawan2 perempuan kome..introduce her to them..
4. buat NOTA / LOVE LETTER kat deme atau just say HAI..
5. cubit / main kejar2 / tumbuk2 die.. *jangan la buat kuat2 !
6. biarkan dia ambik seberapa banyak gambar yang die nak..
7. tell her funny jokes..
8. tell her stupid jokes..
9. okey , just tell her JOKES.. =.=
10. bagi kat die bunga yang die suke..
11. tengok mata die lame2 and senyum..
12. call her or just text her..
13. ingat tarikh lahir die.. *try to be the first person to wish her birthday..
14. try to answer her call..even just for a while if you are busy..
15. kalo kome kisah pasal die , TUNJUKKAN..
16. ketuk botol tepi rumah die.. *macam zaman dahulukala pulak.. :P
17. sing to her..
18. make her feels SPECIAL..
19. teman die kemana2 die nak pergi..
20. buy SOMETHING for her.. *tak kisah mahal ke murah..it is worth for her..

actually ade banyak lagi benda yang kome boleh buat..aku just senaraikan..so sampai ni je lah entri kali ni..selamat mencuba !



cOme AgaiN dEar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...