Tuesday, 19 June 2012

kau pergi jua

Assalamu'alaikum..

ketika aku sedang menulis entri ni , mungkin keluarga orang yang berkenaan sedang menguruskan mayat beliau.. daripada info yang aku dapat , die akan dikebumikan pada jam 10 pagi sebentar lagi.. orang yang aku maksudkan bernama Faizal.. die merupakan teman lelaki kepada kakak aku..

apa yang buat aku sedih bile kakak aku and arwah dah plan nak berkahwin pada tahun hadapan.. si arwah pula merancang untuk masuk meminang kakak aku selepas bulan puasa ni.. lebih kurang lagi 1 bulan kan ? kursus kahwin pun dah selesai buat.. cubalah bayangkan kalau korang ditempat kakak aku.. Ya Allah.. aku harap kakak aku tabah menghadapi semua ni.. aku sendiri tak tahu nak cakap ape kalau orang yg aku sayang pergi tinggalkan aku.. sabarlah kakakku.. mungkin Allah sudah tetapkan sesuatu yang lebih baik untuk kamu sayang.. aku sentiasa ade untuk kamu.. insya Allah..

aku datang melawat si arwah pada Ahad lepas.. memang nampak macam dah teruk.. cakap pun dah tersekat-sekat.. aku dan kakak aku balik pada pukul 1 petang.. dan si arwah mula nazak pada hari ahad tu jugak tapi pada jam 3.30 petang.. andainya kalau kami tunggu beberapa jam lagi.. ya Allah.. aku pun tak sempat nak minta maaf kat die.. itu yang paling menyedihkan..

panggilan telefon pada pukul 12.30 tengahmalam tadi amat mengejutkan bila kawan arwah begitahu kakak aku yang die dah nazak.. Alhamdulillah.. kakak aku sempat melawat die.. arwah menghembuskan nafas terakhir pada jam 3.30 pagi tadi.. sedekahkanlah Al Fatihah kepada arwah.. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman..

credits to : mr.google








note : yang dicintakan pergi , yang didambakan hilang . hidupkan terus berjalan meskipun penuh dengan tangisan..

Monday, 2 April 2012

Umi , kite nak kawin boleh ?

walaupun awak kutip bunge kat tepi jalan and then bagi kat kite , i am really appreciate that :) 

Umi, kite nak kahwin. Umi janganlah bersusah hati ya, ini kerana pernikahan itu membuka seribu pintu rezeki. Perkahwinan atas nama Islam, sudah pasti akan diredhai Allah. Daripada Anas r.a, katanya telah bersabda nabi S.A.W bahawa perkahwinan adalah sunnahku, sesiapa yang benci sunnahku, maka dia bukan dari golonganku. Allah S.W.T menjadikan manusia dengan fitrahnya yang ingin hidup berpasang-pasangan, berkasih-sayang, bahagia, dan dapat memenuhi tuntutan syahwatnya melalui cara yang halal. Fitrah tersebut dapat dilaksanakan melalui ikatan perkahwinan yang sah. Bolehkah umi?


Umi, kite nak kahwin. Umi janganlah menghalang keinginan saya, kerana Allah sudah berjanji, barangsiapa berkahwin keranaNya pasti akan dipermudah segala urusan. Namun cinta jangan dilawan, kerana bila jodoh datang bertandang, tiada siapa yang mampu menolak kuasa Tuhan. Bolehkah umi?

Umi, kite nak kahwin. Jangan sesekali risau pasal pelajaran, kerana ia takkan pernah berhenti. Hatta sampai ke mati sekalipun, ilmu takkan pernah habis dicari. InsyaAllah, si dia yang bergelar suami tidak akan menghalang saya menuntut ilmu, kerana kami berdua dahagakan ilmu. Ingatkah umi, menunda perkahwinan menurut Syeikh Muhamad Bin Shalih Al-Utsaimin adalah sikap yang bertentangan dengan perintah Rasulullah SAW:

SAW bersabda: “Jika seorang lelaki yang engkau sukai agama dan akhlaknya melamar, maka nikahilah dia (dengan puterimu). Jika hal itu tidak kamu lakukan, maka akan ada fitnah di atas bumi dan kerosakan”


Umi, kite nak kahwin. Walaupun si dia yang merupakan lelaki pilhan saya masih belum bekerja, bukan bermaksud dia tidak boleh menyara bakal isterinya. Sudah tercatat di dalam Quran, orang miskin sekalipun pasti akan dimampukan oleh Allah lepas berkahwin.

Umi, kite nak kahwin. berkahwin itu menghalang maksiat. Daripada si dia melihat perempuan di sana sini, lebih baik dia melihat isterinya saja. Dapat pahala lagi. Umi, perkahwinan juga adalah benteng mempertahankan maruah dan harga diri. Sesungguhnya, manusia perlu berkahwin adalah disebabkan tuntutan psikologi dan fitrah dijadikan Allah. Maka atas tuntutan itu, tanpa adanya perkahwinan, manusia akan terjerumus ke lembah perzinaan dan maksiat. Nauzubillah.

Umi, kite nak kahwin. Percayalah yang calon suami saya memang sudah bersedia untuk bertanggungjawab. Jangan dilihat pada kematangan pada usia, tapi lihatlah pada peribadi dirinya. Jika dia sudah bersedia menjadi pemimpin, maka benarkanlah dia jadi pemimpin kepada isterinya pula. Walaupun, Ilmu agamanya sedikit cuma, tapi si dia tiada pernah berhenti mencari ilmu. Maka doakanlah supaya dia dapat menjadi seorang lelaki yang lebih soleh dan dapat membimbing saya ke jalan Allah.

Umi , kite nak kahwin. Semua ini hanyalah keinginan anakmu saja. Namun kiranya tiada dipersetujui, anakmu terima sepenuh hati. Kerana si dia juga tahu, bagaimana untuk menghormati keputusan kedua orang tuanya. Namun, sekirannya umi bersetuju ingin mendapat anak menantu, maka izinkanlah anakmu ini mencari calonnya. InsyaAllah, bukan calon suami yang dicari, tapi calon ayah kepada cucumu yang akan dicari.

Umi, kite nak kahwin. Apa pun jua keputusan dipilih, semoga Allah sentiasa memberkati. Dan semoga pilihan itu adalah yang terbaik. Sama-samalah kita berharap kepadaNya.

Umi... tapi apakan daya dia hanya mampu menulis untuk meluah isi hati. Andai isi hati anakmu ini dapat dibaca dan difahami oleh umi dan abah juga, alangkah bagusnya. Ya Allah, permudahkanlah segala urusan anak umi dan abah ini, amin.

 Umi, Boleh Tak Anakmu Ini Nak Kahwin?





romeo take me somewhere we can be alone :(


nota : entri ni semua aku copy and paste je..credits to this link .. i really love your entri..itu la ape yang ade dalam hati dan fikiran aku sekarang ni.. *aku agak kemeroyanan lately ni.. =.=

Saturday, 10 March 2012

dilema kursus perkahwinan

Assalamu'alaikum..tak jawab dose , kalau jawab SAYANG.. *wahwah.. by the way..title entri ni tak merujuk kepada aku..dan BUKAN AKU yang menghadirinya..kot ye pun aku nak habiskan lesen motor dulu ni..
"awak , bila turn KITE ??" 

nak dijadikan cerita..Jumaat lepas, kakak aku pergi daftarkan diri dengan boyfren die dengan menaiki kerete tunang kepada saudara boyfren kakak aku ni ketempat yang deme nak ambik kursus perkahwinan.. *mesti semput bacenye kan ~ dan UNTUNG LAH DIE DAH HADIRI KURSUS PERKAHWINAN..aku bile lagi?? ehh..silap soalan..ANDA bila lagi ?

yang aku nak tergelak hahaha nye , punye lah kelam kabutnye nak dikatakan kakak aku ni..pelbagai aneka soalan die tanye kat aku dua tiga hari sebelum pegi kursus perkahwinan tu.. *macam aku ni ARIF sangat pasal hal tu.. antaranya :

" Pi , die tanye ape mase kat kursus tu hah ? "
" Pi , aku tak boleh bace ni..nanti die tanye nak jawab ape ? "
" yang ni kene hafal ke ? die tanye ke pasal ni ? "
" nak bawak ape lagi pegi sane ? "
" Pi , pinjam pensil boleh ? "
" nanti kalau nak kawin , tok kadi tu banyak tanye ke ? "
" Pi , jom lah daftar sekali..nanti kalau penceramah tu tanye ape2 , boleh lah kamu tolong aku ! " *sambil buat muka mintak =.=

* p/s : Pi tu nama manja aku~

dan pelbagai lagi soalan yang die tanye..tapi aku hanya ada SATU je jawapannye..

" aku mane pernah pergi KURSUS KAWEN and aku tak pernah KAWEN LAGIIIII..eii !"

so aku hanya mengesyorkan ape yang patut jer untuk die hafal.. *ewah2..macam aku pulak penceramah dekat kursus tu ye.. bukannye ape..kesian aku tengok die gelabah semacam..susahnye sekarang ni..dulu tak de payah pun nak kursus2..

so , pada hari ni , die pun pergi lah menghadiri kursus tu..elok2 je die balik..die cakap kat aku pasal soalan2 yang penceramah tu tanye.. aku tak sangka penceramah tu tanye soalan macam tu.. antaranye :

"cube bace DOA MASUK TANDAS ! " *aku lupe turunkan ilmu pasal ni kat die..=.=
"haa~ doa KELUAR TANDAS PULAK CMNE ? "
"ape maksud ADIL dalam berpoligami ? "
"doa pakai baju camne ? "
"lupe ke tak tahu niii ? hihi.. " 

dan soalan2 yang sewaktu dengannya..alahai..doa makan tak pulak die tanye ye ? esok last day kakak aku perlu pergi ke kursus tu dan selepas ni mesti die gelabah pasal soalan2 tok kadi pulak..alahai..sabor je la..dan aku tak dapat bayangkan mase die kawen..mesti makcik2 tu akan tanye , "ADIKNYA BILA LAGI ? " ergh~ *paling benci kalau makcik yang cakap menyembur..BRRR~

so sampai sini je la entri aku..aku tak tahu nak update ape..esok kalau ade cerita best pasal kursus kawen kakak aku , insya Allah aku update for sharing experience..

Sunday, 26 February 2012

mesej yang sweet !



Assalamu'alaikum..hari ni aku tak tahu nak buat ape..malas pulak rasenye nak bace buku~ *memang alwez malas..dan tibe2 rase nak update..actually dah lame rase nak update..tapi , aku blur gile babeng la nak update  pasal ape..so aku pun buat lah koleksi mesej yang comel ni~ ade yang religious~ ade yang menyakitkan hati..and memang panjang gile entri kali ni..=.=


()""""() shh....!ini
( 'o', ) RAHSIA kite JE
(,,)=(,,)= tau ♥♥♥

1 jgn

2 bgtahu

3 sape sape

4 okei ?

5 jeng ! jeng ! jeng !

()""""() Haaa~
('o (") i miSs yOu !!!
(,,)==== heee~

___________________

Saya rindu dia..
( ‘o (>*<)
(,,) )’ ( ö )
,,l,,L,) (“)(“),,)
o,,,o sape?
( ‘o’) (>*<)
(,,) ) ( ö )
,,l,,L,) (“)(“),,)
tu…tu yg baca
sms tu!
__________________

()""()
(")(") SobSobSob
( * )
=====

()""()
(")(") SobSob
=====

()""()
=====

===== WaaaH!!
Feel so sad
Feel so blue
Coz no msg
From you!!

MISS YOU !
__________________

(> " " <) (> " " <)
-( ='o'= ) ( ='o'= )-
-(,,)-(,,)--(,,)-(,,)-
Selamat malam Chenta...
Semoga cINTA itu Milik Kita.. Selamanya...
lalala~ :P
_________________

.________l¯l__
./.\ `°``°``°` \
/__\__`_°``°`_\ . . ), Patience with others...is Love.
| .|_.****._| . . . … : Patience with self...is Hope.
| .|___̴̡ı̴̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̡̡͌l . ~~> Patience with God...is FAITH. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~>No matter what YOUR problem is, don’t nurse it*don’t curse it*don’t rehearse it*Just Give it to God.
_________________

────()()()────()()() __ ɪƒ ƴσυ'ʀє αʟσηє,
──()██████()()██████() ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧα∂σѡ.
─()████████()████████() ɪƒ ƴσυ ѡαηт тσ cʀƴ,
─()██████████████████() ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧσυʟ∂єʀ.
──()████████████████() ɪƒ ƴσυ ѡαηт α ɧυɢ,
────()████████████() __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ρɪʟʟσѡ.
──────()████████() ɪƒ ƴσυ ηєє∂ тσ ɓє ɧαρρƴ,
────────()████() __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɱɪʟє.
─────────()██() ɓυт αηƴтɪɱє ƴσυ ηєє∂ α ƒʀɪєη∂,
───────────() __ ɪ'ʟʟ ʝυѕт ɓє ɱє
_________________



Kata yg paling simple adalah I ~

Kata yg paling indah adalah LOVE ♥♥♥

Dan orang yg tersayang adalah YOU !

and

That’s why I LOVE YOU
__________________

sayanggg :)

kalo ai tangkai, You daunnye,

kalo ai aur, You tebingnye,

kalo ai kumbang, You bungenye,

kalo ai langit, You buminye,

& kalo ai tarzan.........

You le beruknye.. :)
_________________

awk=kelakar gile
aw=comel la
awk=jujur lebih
awk=cute sgt
awk=baiknye
awk=pandai lg
awk=pemurah lak tu

~♥♥♥~

saya?

saya????

saya….tipu jer........:P
___________________

1- U r a nice person.
2- line one is true.
3- line 2 is false if line 1 is true.
4- both 2&3 are true.
5- all 4 r false.

Cant solve it??? pass on ....
__________________

1st skali sy nk mintak maaf
atas sgla kesalahan sy,
halalkan mkn minum sy,
sy rase kt xkan jmp lg,
mgkin ni msg yg terakhir dr sy,
smpanlah utk mgingati dri sy,
stiap yg bertemu pasti akn berpisah….
sy tpaksa prgi…..
ke jepun bgi membantu
Ultraman mgalahkan
raksasa belalang
_________________

Cinta biar satu,
Sayang biar empat,
Kawan biar beribu,
Yang lain buat sparepart.
_________________

Girl: If your Mom & me were to fall in the Water who would you save??

Boy: I'd Jump into the water, Save my Mom & Die with you..!!!!
_________________

how can u sm_ile widout 'I'..?
how can u b f_ne widout 'I'..?
how can u w_sh widout 'I'..?
how can u be fr_end widout 'I'..?
..... i m very important .....
but this 'I' can never achieve s_ccess widout 'U'...?
&that makes you more important than 'I'
_________________

Dengan senyuman, kau luluhkan hatiku…
dengan senyuman, kau perlihatkan dunia padaku….
hanya dengan sebuah senyuman….
kau berikan aku kesadaran…
begitu indah cerita hidupku oleh senyummu…
_________________

Before Marriage:
Roses Are Red,
Sky Is Blue,
Oh My Darling
I Love You.
......
After Marriage:
Roses Are Dead,
I have Flu,
You Are My Headache
I Will Kill You… :P :P
_________________

There are twelve months a year..
Thirty days a month..
seven days a week..
twenty four hours a day..
sixty minutes an hour...
but only one like you in a lifetime.......
_________________

Boy:Who is ur enemy?
Girl: "My worst enemy is
my
HEART bcz it's mine but
beats
for u....
_________________

¸.•°*”˜˜”*°• Kupu-kupu tidak tahu WARNA sayap mereka, tapi manusia tahu betapa INDAHnya mereka..

Begitupun juga diri kita, tidak tahu betapa indahnya diri kita. Namun betapa ALLAH meng"ISTIMEWA"kan kita dimataNya. Ketika kita TUNDUK dalam SyariatNya, REDHA atas TakdirNya, TERSENYUM dalam musibah, TEGAR dalam ujianNya..(◕‿◕)
***Semoga kehidupan kita sentiasa mendapat keredhaan Allah Subhanahu wa ta'ala..Amin3***
_________________

boy : awak, cuba tutup mata rapat rapat dgn tgn awak .
girl : kenapa ?
boy : buat je laa .
girl : ermm..ok .
boy : gelap tak ?
girl : yup !
boy : tu lah hidup saya tanpa awak .
_________________

Tanpa Hidayah, Syurga depan mata tak kelihatan
Dengan Hidayah, Syurga beribu batu akan diusahakan
Tanpa Ilmu, kau hidup dalam keadaan sesat
Dengan Ilmu, kau beroleh dunia dan akhirat
Tanpa Cinta Allah, kau hidup menderita
Dengan Cinta Allah, kau hidup aman sentosa
_________________

1 + 1 = 2mata ingin melihatmu .
12 + 12 = 24jam fikirkan tentangmu .
3 + 4 = 7hari merinduimu .
1 + 11 = 12bulan tersebut namamu .
1 - o = 1hati kecil berdoa agar kamu tidak melupakanku
_________________

365Days dreaming of you.

8760Hr thinking of you.

525600Mins missing you.

315360000Milisec just wanted to tell you how much you mean to me.
_________________

Tahu x hubungan antara 2 bola mata manusia?
Mereka Berkedip-kedip bersama, Bergerak bersama, Menangis ,Melihat & Tidur pun bersama-sama Walaupun mereka Tidak Pernah Melihat Satu Sama Lain.

...
...
...
...

Persahabatan kite seharus nye sebegitu ^^
_________________

Awak ni bgikan tv3 dalam diri sy,sentiase mnjadi inspirasi hidupk .Bile berjauhan dgn awk sy tak kisah sbb awak ni kan tv9 ,dekat dihati.Awk nak tau tak ,bile sye dkt dgn awk sye rase tenang sgt mcm NTV7,i feel good .Wlu ape pun yg berlaku,sy harap lepas nie hbngan kite mcm radio hot fm , lebih hangat dari yg biase.Ibu sy pun selalu ckap manusia nie umpama astro, mcm2 ade .Tpi sye harap sgt bile sye ade mslh awk tak jadi mcm Nabil, lu pikir lah sendiri.
_________________

♥♥“Percintaan itu ibarat MATA & TANGAN.♥♥
♥♥ Tatkala TANGAN terluka, maka MATA menangis.♥♥
♥♥ Jika MATA yang menangis,lalu TANGAN yang menyapu air mata itu sehingga kering.♥♥
♥♥ Kedua-duanya saling memerlukan..”♥♥
_________________

Di Saat Aku Ingin mesej .. Kau Pulak Nak Tido ..
Di Saat Aku Ingin Berjumpe .. Kau Pulak Takde Duit ..
Di Saat Aku Ingin jujur .. Kau Pulak Tak Percaye ..
Di Saat Aku Ingin Keluar .. Kau Pulak Membebel Tak kasi Keluar ..
Di Saat Aku Sakit .. Kau Pulak Yang Over Risau ..
Di Saat Aku Merajok .. Kau Pulak Beria2 Nak Pujok ..
Di Saat Aku Ingin Pergi .. Kau Pulak Yang Sedih ..
Di Saat Aku Tiada .. Kau Pulak Yang Mengalir Air Mata ..
Di Saat Itu Lah .. Kau Dan Aku Saling Merindu ..
Di Saat Aku Nak Bukak Puasa...Kau Pulak errr ...eer sakit..sakit org pempuan

__________________

AnAk ikAn AnAk biAwAk, sy sUka Awak..
sUngai pEnUh ikAn pUyU, i lovE U..
LepAk sUngai tngkAp kAtAk, AwAk riNdu sy x?
MAin LumPur tEpi pAyA, AwAK sYg saya???
LePak mAkAn mEE, U Miss Me???
HaRi jAdI smBut sAkAn, AwAk syg sy kan???
MaIN pAsIr bAliNg bAtu, nPe sEnyUM2 tU???
__________________

ape yg manis aku jwb madu,,
ape yg lmbut aku jwb baldu,,
ape yg sejuk aku jwb salju,,
siape terbayang ku jwb merindu,,
sape yg dirindu ku jwb of cz la kamu...
__________________

ܓ - JaDiLaH GaDiS BaiK SeSuCi MaRiaM
ܓ - JaDiLaH WaNiTa FaQiHaH SeBiJaK aiSYaH
ܓ - JaDiLaH PeReMPuaN SeTaBaH aSiaH
ܓ - JaDiLaH SeRiKaNDi SeHeBaT SuMaYYaH
ܓ - JaDiLaH iNSaN SeMuLia aKHLaK RaBiaTuL aDaWiYaH
ܓ - JaDiLaH iSTeRi SoLeHaH SeTuLuS KaSiH KHaDiJaH
ܓ - JaDiLaH aNaK YaNG SeaNGGuN HaTi FaTiMaH
__________________

Saya akan mencintai awak mcm NARUTO mencintai SAKURA, saya akan mlindungi awak mcm ICHIGO melindungi IN0UE, saya akan bagi apa yang awak nak mcm DOREMON memenuhi permintaan NOBITA, saya akan setia dengan awak mcm SP0NGEBOB setia dgn MR CRAB dan kita tak akan berpisah mcm CATDOG ...
_________________

ku tanam SAYANG tapi disakiti..
ku tanam CINTA tapi di khianati...
ku tanam RINDU tak dihargai..
akhir nya, ku tanam BOM..
bia semua mati..



Okei guys..sampai sini je lah entri aku..penat aku mengopi dan mengepaste~ =.= dah la tak ade gaji.. *meminta kann ~ okay..hope bermanfaat.. *sangat la~ =.= dan jangan lupa ucap THANKS kat aku tau..daaa~ wait for my next entri ok~

Saturday, 28 January 2012

hadiah untuk birthday boy !



Assalamu'alaikum..kalau hari jadi adik lelaki / bapak / atok / tok wan / boyfie and yang sewaktu dengannye dah hampir , mesti kome gasak pikir pasal hadiah hari jadi untuk deme kan ? so here , aku cadangkan ape yang kome boleh kasi kat deme..ikut budget kome la..aku rase benda yang aku cadangkan ni semuanya dalam lingkungan AFFORDABLE..

1. Baju

baju yang below RM 30 pun okei ape..tak pun baju couple tuu..sweet kot..

2. Jam

orang lelaki ni jam dah rosak pun deme pakei..so baik kome ganti jam buruk deme tu..


3. Chocolate

kome ingat pmpuan je ke suke kat coklat..same goes to the boys..or maybe just for the CHILDISH one.. :) you know them better..right ?

4. Perfume

err..ni minyak attar..=.= kome cari la yg sesuai untuk dihadiahkan utk deme..bagi hilang bau tengik ketiak deme tu..=.=

5. Wallet / Dompet

aku tak pernah lagi tengok dompet lelaki yang masih elok..semua yang aku tengok dah terjelabak..=.=

6. a bottle of wishes

kome suruh lah si dia bukak satu ketul setiap hari..mesti best..tapi percaye lah cakap aku..die akan bukak semua dalam satu waktu..=.=

7. Surprise birthday party

ehh..ni candle light dinner..=.= i mean u can make a surprise for him..ajak lah kawan2 kome and bagi die terkejut sikit..kalau buat awal sikit pun okei jugak..konfem die terkejut..

so itu jelah idea aku..aku dah ketandusan idea dah ni..=.= dan jangan lupa selitkan love letter kat hadiah tu untuk deme..wahhh..sweetnye..









nota : agak2 GEDIK aku dah balik ke belum now ni ? *kenape die tak contact aku ? hurm

Friday, 27 January 2012

20 things to make your woman smile

i miss his smile..
Assalamu'alaikum..dan salam sejahtera..Anyeong Haseyo ? hari ni aku nak berkongsi..cara2 untuk buat awek / kawan perempuan / mak / nenek / ibu / opah / dan yang sewaktu dengannya untuk tersenyum.. try to do it as sincerely as you can okay !


1. tells her that she is pretty or gojes or beautiful.. *jangan cakap seksi pulak !
2. hold her hand for a while.. *untuk yang mahram je..=.=
3. bawak die jumpa kawan2 perempuan kome..introduce her to them..
4. buat NOTA / LOVE LETTER kat deme atau just say HAI..
5. cubit / main kejar2 / tumbuk2 die.. *jangan la buat kuat2 !
6. biarkan dia ambik seberapa banyak gambar yang die nak..
7. tell her funny jokes..
8. tell her stupid jokes..
9. okey , just tell her JOKES.. =.=
10. bagi kat die bunga yang die suke..
11. tengok mata die lame2 and senyum..
12. call her or just text her..
13. ingat tarikh lahir die.. *try to be the first person to wish her birthday..
14. try to answer her call..even just for a while if you are busy..
15. kalo kome kisah pasal die , TUNJUKKAN..
16. ketuk botol tepi rumah die.. *macam zaman dahulukala pulak.. :P
17. sing to her..
18. make her feels SPECIAL..
19. teman die kemana2 die nak pergi..
20. buy SOMETHING for her.. *tak kisah mahal ke murah..it is worth for her..

actually ade banyak lagi benda yang kome boleh buat..aku just senaraikan..so sampai ni je lah entri kali ni..selamat mencuba !



cOme AgaiN dEar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...