Saturday, 20 August 2011

what should you do in a lif ?



Assalamu'alaikum..aku bangun awal gile hari ni..sebab sakit perut..pukul 7.30 pagi tadi dah bangun..sekarang ni pon sakit perut lagi..menyampah betul..hurm..aku ade baca satu entri ni..

tips nak hilangkan bosan masa ade dalam lif..actually kalau aku dalam lif..aku tak pernah pulak rase bosan..sebab bukan nye lama..just rase pening lalat..maybe orang yang buat entri ni mmg hidup dalam lif..bace tau..kalau kome tak bace entri ni..makne nye kome tak pose..


1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain.. *memang mintak kaki !

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit “Diam, semuanya diam!”. *ni kalo kome buat..silap2 ade orang dalamlif tu nangis ketakutan..

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment? *betui la orang yang buat entri ni hidup dalam lif..

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik… tik… tik…

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapal terbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. “Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!”.

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah “Oksigen cukup tak kat situ?”

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu “Ini adalah area SAYA”






notes : kalau kome buat macam ni dengan aku..konpom lepas tu kome akan habis kan sisa hidup kome kat tg. rambutan..

0 comments:

Post a Comment

cOme AgaiN dEar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...